ykorzystują suszone pomidory jako składnik sosów. Wystarczy połączyć je z odrobiną cebulki, czosnku i kilkoma garściami świeżego szpinaku. Zblanszowane idealnie sprawdzają się jako dodatek do makaronu, oczywiście w stu procentach roślinnego. Przepisy wegetariańskie łączą je natomiast z tradycyjnym makaronem.
I dlatego nieustannie w internecie poszukiwane
Dziś ludzie wybierają wegetarianizm lub weganizm z powodów religijnych, moralnych, zdrowotnych, ekologicznych lub ekonomicznych. I dlatego nieustannie w internecie poszukiwane są przepisy wegetariańskie i przepisy wegańskie. Kuchnia wegańska nie jest dla każdego, lecz zróżnicowana kuchnia wegetariańska jest zdrowa i może być ciekawa. Wegetarianizm pojawił się w Europie już w szóstym wieku przed naszą erą. Najbardziej znanym wegetarianinem w historii był Leonardo da Vinci, który nie spożywał mięsa z powodów etycznych.
Warzywne zapiekanki
Warzywa kryją w sobie prawdziwe bogactwo smaków i aromatów. Aby się o tym przekonać, warto sięgnąć po przepisy wegańskie, czy chociażby wegetariańskie. Zarówno jedne, jak i drugie rezygnują z mięsa na rzecz darów natury, przy czym przepisy wegetariańskie pozwalają stosować krowie mleko, czy miód. A jakie przepisy tu królują? Przede wszystkim zapiekanki. Kuchnia wegańska pełna jest pomysłów na łączenie warzyw i zapiekanie ich między innymi pod kołderką z mleczka koksowego. W krótką chwilę można wyczarować w ten sposób wspaniałe danie.